Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Γράφει ο κ.Δημήτρης Αντωνίου

Μια πληθώρα συνειδητών ντόπιων οργάνων του Εχθρού, συνεχίζουν και προπαγανδίζουν υπέρ του εχθρού, ενσπείροντας φόβο, ηττοπάθεια στο λαό κι εξαπατώντας τον, με ψευδείς ισχυρισμούς του τύπου: "Παράγουμε ελλείμματα και τα μόνα χρήματα για να τα καλύψουμε είναι αυτά της Τρόικας…γι αυτό οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα αυτά…" (που συνιστούν μια πραγματική γενοκτονία του Λαού μας). Κι αυτό είναι βέβαια ένα μέγα ψεύδος από γλώσσες, νόες και ήθη ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ. Ιδού η Αλήθεια:

Στο δεύτερο Μνημόνιο προβλέπεται ότι οι προυπολογισμοί μας στο εξής θα είναι ισοσκελισμένοι, δηλ. ότι δεν θα έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο έλλειμμά μας, ήτοι το υπόλοιπο: Κρατικά Έσοδα΅ μείον τις “Κρατικές δαπάνες (χωρίς τους τόξους των δανείων)” θα είναι ΜΗΔΕΝ. Με άλλα λόγια τα εσωτερικά μας έξοδα και ανάγκες θα καλύπτονται αποκλειστικά ενδογενώς, ήτοι από την Ελλάδα, χωρίς την χρήση εξωτερικού δανεισμού από την Τρόικα. Προβλέπεται περαιτέρω, ότι τα δάνεια της Τρόικας θα πηγαίνουν αποκλειστικά για την εξόφληση των εξωτερικών μας δανείων κι όχι του εσωτερικού μας ετήσιου ελλείμματος, Κι αυτό γίνεται…πώς…


Τα ελλείμματα του εκάστοτε περασμένου εξαμήνου, καλύπτονται κυρίως με περικοπή των κρατικών δαπανών (μισθών, συντάξεων και λειτουργικών εξόδων) (και δευτερευόντως με αύξηση των εσόδων αποκλειστικά από την φορολογία με δεδομένη την ύφεση) στο επόμενο εξάμηνο του ιδίου έτους. Κι αυτές οι περικοπές των δαπανών (κι αύξηση των φορολογικών εσόδων) γίνονται εκτός του τρέχοντος προυπολογισμού του ιδίου έτους (ο οποίος είναι, όπως είπαμε ισοσκελισμένος, με μηδενικό έλλειμμα), Αυτό είναι το κλειδί στην υπόθεση. Δηλ. καλύπτουμε τα εκάστοτε ελλείμματα του εκάστοτε τρέχοντος έτους με χρονοκαθυστέρηση περίπου 6 μηνών. Και γι αυτό η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς νέα μέτρα περικοπής δαπανών μόλις διαπιστώνεται το έλλειμμα του περασμένου 6μήνου στον ίδιο χρόνο. Και το αντίστροφο. Περικόπτουν κρατικές δαπάνες ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, για να καλύψουν τα προβλεπόμενα ελλείμματα των μελλοντικών ετών!. Στην περίπτωση αυτή τα μελλοντικά ελλείμματα (των επομένων ετών) μπορούν να μπούν στον προυπολογισμό του επόμενου (ων), του τρέχοντος, έτους (ων), όπως πρότεινε να γίνει ο Στουρνάρας για τα ελλείμματα των ετών 2013 και 2014. Π.χ. τα 15.5 δις. ευρώ του τωρινού, του 2012, πακέτου κρατικών περικοπών, καλύπτουν μέρος του περυσινού ελλείμματος του 2011 και τα προβλεπόμενα ελλείμματα του 2012, 2013 και 2014. Τα προβλεπόμενα ελλείμματα των ετών 2013 και 2014 ο Σουρνάρας προτείνει να μπούν στον προυπολογισμό του 2013. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι ο ελληνικός λαός καλύπτει τα ελλείμματά του με τις σάρκες του, όπως ο καρκίνος τις σάρκες του υγιούς σώματος. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα δάνεια της Τρόικας δεν πάνε για την κάλυψη των μισθών και συντάξεων, ή άλλων αναγκών μας. Άλλωστε τα έσοδα του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι 88 δις. το χρόνο και οι μισθοί και συντάξεις 67 δις. Συνεπώς, οι μισθοί και συντάξεις καλύπτονται ΠΛΗΡΩΣ από τα δικά μας έσοδα και ουδέποτε κινδύνευσαν από την μη καταβολή των εκάστοτε δόσεων της Τρόικας, όπως μας φόβιζαν οι προδότες του Πασόκ, Παπαδήνου και τώρα του Σαμαρά…Τα ίδια, σχεδόν, ίσχυαν και με το πρώτο Μνημόνιο, στα πλαίσια του οποίου το 97% των δανείων της Τρόικας, πήγαινε αποκλειστικά για την εξόφληση των παλαιοτέρων δανείων προς αυτήν (προς τις τράπεζες της διεθνούς τοκογλυφίας δηλαδή).
Επομένως ο ισχυρισμός του Άδωνη, κυρίως κι άλλων αμαθών φερεφώνων της Τρόικας, ότι τα ελλείμματά μας καλύπτονται από τα χρήματα της Τρόικας, είναι προδοτικά ψευδής…Αλλά δεν φταίει αυτός. Δεν βρέθηκε μέχρι τώρα ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ οικονομολόγος να του τρίψει στην μούρη την αλήθεια, κι ούτε ένας ανίδεος δημοσιογράφος που τον κοιτάνε αποχαυνωμένοι.

Πως καλύπτονται τα ελλείμματα:
Και για να ολοκληρώσω: Ο παραπάνω δεν είναι ο μόνος τρόπος κάλυψης των ελλειμμάτων. Οι λοιποί είναι οι παρακάτω αφού τονίσω ότι το πρωτογενές έλλειμμά μας από το 2010 μέχρι σήμερα είναι περίπου 4 δις, τον χρόνο, ήτοι συνολικά 12 δις.:
1. Έκδοση νέου χρήματος από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος (αγορά του χρέους από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος). Το μέτρο αυτό υτό μπορεί να επιβληθεί και με νόμο. Θυμίζω ότι έχουν κοπεί και δοθεί στις ελληνικές τράπεζες 180 δις !! (με την ανακεφαλαίωση) από το 2010. Δεν περίσσευαν άραγε 12 δις. για το πρωτογενές έλλειμμα... Θυμίζω επίσης ότι η ECB έχει εκδώσει και χορηγήσει συνολικά 1 τρις. ευρώ για της τράπεζες όλης της Ευρώπης (ΕCB: H Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα).
2. Εσωτερικό δανεισμό με την έκδοση εντόκων γραμματίων, όπως γίνεται συνεχώς από το 2010. Σε συγκεκριμένο άρθρο του πρώτου μνημονίου προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα μπορεί αν δανείζεται σε δύο χρόνια μέχρι 70 δις., όπως και κάνουμε ήδη. Το μέτρο αυτό μπορεί να επιβληθεί και με νόμο.
3. Από ανάπτυξη. Δημιουργούμε αρχικά δηλ. αναπτυξιακά (επενδυτικά) ελλείμματα, για να καλύψουμε λειτουργικά και ελλείμματα κοινωνικής πρόνοιας (υγείας, στρατού κλπ), με τελικό προοπτικό αποτέλεσμα βέβαια τα πρωτογενή πλεονάσματα, όσο η απόδοση των επενδύσεων θα υλοποιούνταν. Ο συντελεστής απόδοσης των κρατικών επενδύσεων σε υποδομές είναι 2.5 !!
4. Ίδρυση μιας Κρατικής Τράπεζας Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε να δανείζεται από την ECB με το βασικό επιτόκιο δανεισμού της τελευταίας, τώρα 0.75%, για να χρηματοδοτεί το έλλειμμά της, στα πρότυπα της kfw τράπεζας της Γερμανίας
5. Και γιατί δεν έχουμε ανάπτυξη, ούτε και προβλέπεται…γιατί αυτό είναι η καρδιά του δόγματος του Νεοφιλελυθερισμού….ήτοι ύφεση στην ύφεση…δηλ. η ύφεση είναι γι αυτόν η προτεινόμενη αντικυκλική οικονομική μέθοδος. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να φτάσουμε γρηγορότερα στον πάτο (όπως είπε προ καιρού και ο Reichenbach) και μετά θεωρητικά να αρχίσει η ανάπτυξη, ΟΜΩΣ στα χέρια των ξένων όμως που θα έχουν στο μεταξύ αγοράσει όλες τις μεγάλες κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις της χώρας…όπως το βιώνουμε…και όπως έχει συμβεί σε όλες τις χώρες που ενέσκυψε η συμμορία της Τρόικας. Με άλλα λόγια, η ΥΦΕΣΗ που ζούμε είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΜΕΝΗ από την Τρόικα και των εδώ κυβερνητικών υπαλλήλων της κι όχι φυσικά αποτέλεσμα της έλλειψης πόρων ή δυνατοτήτων της Ελλάδος, η οποία, πριν την Τρόικα, ήταν η 25η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, χωρίς να υπολογίζεται ο ορυκτός ης πλούτους. Γι αυτό δεν ενεργοποιούν και το ΕΣΠΑ που περιμένει ανεκμετάλλευτο….
Το αντίθετο προβλέπει ο Κευνσιανισμός, αλλά δεν είναι της παρούσης η συζήτηση αυτή.

Tι μπορεί να γίνει με το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος
Για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, δηλ. για να καταστεί η Ελλάδα ικανή για την συνεχή κι απρόσκοπτη εξυπηρέτησή του υπάρχουν οι εξής λύσεις, κατά σειρά προτίμησης του γράφοντος:
1. Συμπεφωνημμένη, χωρίς τους επαχθείς όρους των μέχρι τώρα ΅κουρεμάτων΅ του, με τους δανειστές, ή Μονομερής, διαγραφή του χρέους με νόμο (όπως έγινε για 13 δις. τον περασμένο Μάρτιο 2012!).
2. Την εξυπηρέτησή του με την έκδοση Ευρωομολόγου
3. Την αγορά του χρέους από την ECB, στα πλαίσια μιας Πανευρωπιακής, ή Παγκόσμιας, ρύθμισης των χρεών όλων των κρατών.
4. Αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης, δηλ. την καταβολή των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μόνο σε περιόδους ανάπτυξης
5. Το παραπάνω μέτρο αρ.4 της κάλυψης του ελλείμματος
6. Εθνική Οικονομική Ανάπτυξη 



1. www.zoidosia.blogspot.com
2. facebook: "Βουλή των Ελεύθερων Ελλήνων"
https://www.facebook.com/BouleTonEleutheronEllenonDemetriosAntoniou?ref=hl
 

Δημ. Αντωνίου, ιατρός, Χαλκίδα, τηλ.2221062743


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου